Ipolyi evezés, 2-3 nap

Ipolyi evezés
2-3 nap

  • helyszín: Ipoly – Dunakanyar
  • utazás:  vonattal, távolsági busszal (majd kisbusszal)
  • szállás: hangulatos folyóparti sátorozó helyeken (táborozási tapasztalat nem árt)
  • ideális létszám: 20-35  fő
  • részvételi díj:
    tartalmazza: odautazást, felszerelés kölcsönzés díját, kenuszállítást, meleg vacsorákat, túravezetést
    nem tartalmazza: az egyéni hideg élelmet
  • részvételi díj:  6-8000 Ft/nap/fő

Dunakanyarban, Börzsönyben ki ne járt volna már. Közeli kiruccanás.
Az Alacsony-Tátrából eredő, Ipoly-folyót már kevesebben ismerik. Szeszélyes, vízszintéjét gyorsan változtatja, a nyári  aszályos időben sokszor alig van víz a medrében. Fák belógó ágaitól árnyas vízén mégis kifejezetten hűsítő evezni.

A folyó folyik. A határ elválaszt. Tanulságos egy 90 éves  Ipolyszalkai (Slo) bácsi markáns véleménye, mely szerint itt, ahol magyarok és szlovákok együtt élnek, csak az nem érti meg  másikat, aki nem akarja.

A programtervben:
Vízi eligazítás és evezéstanulás, kenuzás csomagjainkkal együtt vagy kocsikísérettel, az Ipoly szakálának izgalmas kanyarulatai, táborozás a folyóparton nomád táborhelyeken, közös vacsorafőzés, tábortűz, átemelés az ipolytölgyesi duzzasztógáton, Helembai-hegység és Börzsöny látképe, fürdőzés, találkozások, vízi és szárazföldi játékok

A 3 napos varriációban,  miután keresztül eveztünk a torkolati szakaszon, kiérünk a “nyílt vízre”. Akkorának látjuk a Dunát csendes s keskeny kis Ipoly-evezés után, mintha a nyílt tengerre értünk volna ki.
Olyan arcát ismerhetjük meg a méltán híres Dunakanyarnak, amelyet sem a vonatról sem a dömösi oldalon közlekedő buszról nem láthatunk.

Jó hír: a túrához nem szükséges evezéstudás vagy gyakorlat, az alapmozdulatokat meg fogjuk mutatni, kis gyakorlat után lesz lehetőséged a kormányzást is kipróbálni. Mentőmellényt mindenki számára biztosítunk.

Felszerelés:
– kenu, hordó, mentőmellény, (biztosított)
– sátor, hálózsák, polifoam, könnyen száradó ruha, esőkabát, fejlámpa. Részletes listát később küldünk.
– értékes kütyüket (telefon, fényképezőgép, zenemasinák, stb.)  nem ajánlott hoznod. Könnyen tönkremennek, ha vizesek lesznek.

Evezőt!
7proba.hu Csapata