Szigetcsúcs-Duó

Szigetcsúcs Duó!
2 nap

Szeretettel hívjuk és várjuk a májusi nyárkezdő hétvégére mindazokat, akik az éledő természettel együtt szeretnék testüket és lelküket egészséges nyári pezsgésbe hozni. A szigetcsúcs duó hétvége egy biciklis és egy kenus napból áll. Egymás jobb megismerésére és a közösséggé válásra a közös tekerés és evezés mellett különféle játékok, nagy nyárkezdő tábortűz és táncház teremt alkalmat.

 • helyszín: Szentendrei-sziget és környéke
 • utazás: a találkozásig egyénileg
 • szállás: hangulatos, vizesblokkal ellátott sátorozó helyen
 • részvételi díj:
  tartalmazza: felszerelés kölcsönzést, kenu és kerékpárszállítást, szervezési és túravezetési költségeket, meleg vacsorát és a másnapi hideg reggelit, kemping árát, meglepetés programokat
  nem tartalmazza: hideg étkezéseket (ebédek) és az egyéni biztosítást
 • részvételi díj: 6-7000 Ft/nap/fő
  biztosítás: egyénileg

1. nap
Szombaton a fővárosból indulva kerékpárjainkkal egészen a Szentendrei-sziget északi csúcsáig tekerünk.

Napközben a Szentendrei-sziget környékének néhány nevezetességével is megismerkedünk, majd komppal átkelünk a szigetre, hogy teljesebb képet kaphassunk róla. A szigeten látszólag csupán szántóföldek, gyümölcsösök, szőlősök vannak, de legnagyobb jelentőségét rejtettebb kincsei adják. Többek között itt található Budapest és a közeli települések legfőbb vízbázisa. A sziget szántói alatt pedig némán húzódnak meg a több ezer éves történelemről tanúskodó nem jelentéktelen római kori romok.

Mintegy 45-50 km tekerés után délutánra érkezünk a Kisoroszi határában fekvő kempingbe. A napi tekerés után este fakultatív programok várnak ránk: fürdőzés, bográcsozás, tábortűz mellett éneklés majd élőzenés táncház. Vidám mulatsággal köszöntjük a nyarat!

2. nap
Másnap kerékpárjainkat kenukra cseréjük, és a sziget szentendrei oldalán evezünk lefelé.

Meglepően jólesik majd az előző napi tekerés után felsőtestünket is átmozgatni. Vadregényes helyeken visz minket a Duna, érdekes felfedezés lehet, hogy mennyire más nézőpontból láthatjuk az előző nap már megismert tájat. A folyó és a part sok szépséget tartogat számunkra: szigeteket, holtágakat, öblöket. Evezés közben a vízen, és a pihenők alatt a parton is lesz alkalom izgalmas közösségi játékokra. Szentendrén egy nagyobb pihenő alkalmával bepillantást nyerhetünk a méltán híres óváros hangulatába is. Egészen Újpestig evezünk, ahol már várnak minket a kerékpárjaink.

Tekerj és evezz!
7proba.hu Csapata